ua en ru

КСУ закрив справу про конституційність карантину вихідного дня

КСУ закрив справу про конституційність карантину вихідного дня Фото: КСУ сьогодні закрив справу про конституційність карантину вихідного дня (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Конституційний суд України сьогодні закрив провадження у справі щодо відповідності Основному закону постанови Кабінету міністрів про запровадження карантину вихідного дня. Конституційне подання ініціювали народні депутати.

"Сьогодні Конституційний суд закрив провадження у справі за конституційним поданням народних депутатів щодо конституційності постанови Кабінету міністрів України, якою раніше було запроваджено т.з. "карантин вихідного дня", - зазначила парламентар.

Подання у цій справі надійшло до КСУ ще 23 листопада 2020 року, проте суд розпочав розгляд цієї справи тільки після того, як оскаржені положення спірної постанови уряду втратили чинність.

Совгиря нагадала, що у 2020 році конституційність інших карантинних обмежень, запроваджених КМУ, також оскаржував Пленум Верховного суду до Конституційного суду. Однак у рішенні від 28 серпня КСУ так само закрив провадження без оцінки конституційності оскаржених положень по суті.