ua en ru

Крюківський вагонобудівний завод поставить Казахстану 42 пасажирських залізнодорожніх вагони

Крюковський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавська область) в 2012 р. поставить Пасажирській лізинговій вагонній компанії (Казахстан) 42 пасажирських залізнодорожніх вагони. Про це повідомляє прес-служба українського підприємства. У 2011 р. завод поставив до Казахстану 12 пасажирських вагонів.

Для казахстанського замовника розроблені вагони з купе-трансформерами. "Службові і санітарно-технічні приміщення цих вагонів не відрізняються від серійних, а ось в пасажирських купе абсолютно новий інтер'єр", - говориться в повідомленні. Кожне купе обладнане 4 диванами - нижніми і верхніми, які можна використовувати в денному і нічному режимі.

У вагонах працює інформаційна відеосистема. Є також індивідуальний пульт пасажира (пристрій під навушники, регулятор гучності), розетка, індивідуальний світильник. Двері виконані без нижньої направляючої - для комфортного входу-виходу пасажира з валізою на роликах.

Нагадаємо, Крюківський вагонобудівний завод за 4 місяці 2012 р. збільшив випуск вантажних вагонів на 0,2% - до 3,44 тис. шт.