ua en ru

У Криму заявили, що Україна повністю припинила поставки електроенергії на півострів

У Криму заявили, що Україна повністю припинила поставки електроенергії на півострів Фото: у Криму заявили, що Україна повністю припинила поставки електроенергії на півострів

Окупаційна "влада" заявляє, що Україна відключила електроенергію без попередження

Україна припинила постачання електроенергії в окупований Росією Крим з єдиної функціонуючої досі ВЛ "Каховська-Титан". Про це заявила "міністр палива та енергетики" Криму Світлана Бородуліна, передає ТАСС.

"Зараз перетік - нуль. Ніяких попереджень не було, це все, що я можу повідомити", - заявила Бородуліна.

Нагадаємо, 20 листопада в Херсонській області були пошкоджені залізобетонні опори високовольтної лінії електропередач в Генічеському та Чаплинському районах. У ніч на 22 листопада невідомі підірвали пошкоджені електроопори. В результаті Крим повністю залишився без електроенергії. На півострові був оголошений режим надзвичайної ситуації.

Повідомлялося, що часткове енергопостачання Криму по ЛЕП "Каховська-Титан" буде відновлено з території України 27 грудня.

Сьогодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що новий контракт на постачання електроенергії в окупований Крим буде прийнятним, якщо в документі буде прописано, що постачається електроенергія в Автономну Республіку Крим, тимчасово окуповану Російською Федерацією".