ua en ru

У Криму затримали українське судно за порушення "держкордону"

У Криму затримали українське судно за порушення "держкордону" Фото: російський прикордонний корабель затримав рибалок з України

Капітана українського сейнера оштрафували на 60 тис. рублів

В окупованому Криму затримали українське риболовецьке судно "Рибак Херсона", яке порушило так званий "державний кордон", передають російські ЗМІ з посиланням на прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії в Криму.

Повідомляється, що судно "Рибак Херсона" йшло під прапором України та порушило "державний кордон" Росії, заглибившись в територіальні води біля Криму. Російський прикордонний корабель переслідував українських рибалок, оглядова група висадилася на борт судна.

"В результаті опитування десяти членів команди і капітана (всі є громадянами України) встановлено, що судно, здійснюючи розвідку водних біологічних ресурсів у відкритому морі, поглибилося на територію нашої країни майже на 400 метрів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що капітана українського сейнера притягнули до адміністративної відповідальності та оштрафували на 60 тис. рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ просить суд дозволити заочне розслідування проти Поклонської та Аксьонова.