ua en ru

ГПУ просить суд дозволити заочне розслідування проти Поклонської та Аксьонова

ГПУ просить суд дозволити заочне розслідування проти Поклонської та Аксьонова Фото: ГПУ

Генпрокуратура має намір почати спеціальне розслідування проти "керівництва" окупованого Криму

Генеральна прокуратура (ГПУ) звернулася до Печерського районного суду Києва про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо проросійських "влади" окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що звернення ГПУ спрямовано на проведення розслідування проти В. Константинова, С. Аксенова, Н. Поклонської, С. Абісова, В. Мельниченка, С. Шахова, Р. Темиргалієва, П. Зими, О. Чалого та Ю. Дойникова.

"Ухвалення судом рішення про надання такого дозволу дозволить завершити досудове розслідування у відношенні так званих чиновників АР Крим і м. Севастополя, незважаючи на їх укриття на тимчасово окупованій території України, шляхом направлення обвинувальних актів в суд", - повідомили в ГПУ.

Також, в зв'язку з неодноразовою неявкою підозрюваних на виклики слідчого і прокурора, а також відсутністю поштового зв'язку з тимчасово окупованою територією півострова Крим ГПУ склала письмові повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру "чиновникам".

Нагадаємо, раніше прокуратура Автономної Республіки Крим направила в суд обвинувальні акти у відношенні 17 колишніх депутатів Верховної Ради АР Крим, які обвинувачуються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).