ua en ru

У Криму силовики РФ провели обшук у кримськотатарського активіста

У Криму силовики РФ провели обшук у кримськотатарського активіста Фото: ФСБ (wikimedia.org)

Дії силовиків нібито пов'язані з діяльністю сина активіста

На окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим силовики РФ провели обшук у кримськотатарського активіста. Про це повідомляє прес-служба організації "Кримська солідарність" у Facebook.

"Приблизно о 9:30 ранку Заїр Смедляєв (глава ЦВК Курултая кримських татар) опублікував на своїй сторінці пост із інформацією про черговому обшуку в місті Бахчисарай в будинку колишнього депутата і делегати Курултаю Мустафи Мустафаєва (вул. Джесарет, 56)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, надійшла первинна інформація, що це не обшук, а огляд". Дії силовиків нібито пов'язані з діяльністю самого Мустафи, а його сина.

Відомо, що він проживає окремо, але досі прописаний у будинку батька. На пропозицію проїхати в будинок, де фактично проживає син, співробітники поліції відповіли відмовою.

В організації підкреслили, що як понятий в будинок допущена сусідка Мустафаєвих. Другий понятий приїхав разом із співробітниками поліції.

Наголошується, що раніше, Crimean Human Rights Group з посиланням на Ільмі Умерова повідомляла про те, що Мустафу Мустафаєва запрошували на допит у ФСБ разом з іншими активістами Меджлісу р. Бахчисарай.

Так, співробітників ФСБ цікавили взаємини представників Меджлісу з організаторами масових заходів і свят, які на той момент були вже заарештовані в рамках так званої "справи Хізб ут-Тахрір". Запрошеним демонструвалися матеріали справи, відеоматеріали і пропонувалося співпрацювати зі слідством, яке було зацікавлене в пошуку свідків звинувачення.

UPD_2. Раніше, Crimean Human Rights Group з посиланням на Ільмі Умерова повідомляла про те, що Мустафу Мустафаєва запрошували н...

Опубліковано Кримська солідарність 20 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Автономної Республіки Крим має намір ініціювати міжнародний судовий процес за анексії Криму РФ за прикладом Нюрнберзького процесу.