ua en ru

У Криму психіатричну експертизу призначили ще 6 кримським татарам

У Криму психіатричну експертизу призначили ще 6 кримським татарам Фото: Крим

Раніше Умеров примусово пройшов психіатричне обстеження

У анексованому Російською Федерацією Криму психіатричну експертизу призначили ще 6 кримським татарам. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Еміль Курдебінов.

"Сьогодні, також моєму підзахисному Вадиму Сируку було представлено для ознайомлення постанову слідчого ФСБ про призначення примусової стаціонарної психіатричної експертизи стосовно шістьох кримських татар мусульман, в т. ч. і щодо Вадима. Всі шестеро - обвинувачені у "справі Хізб ут-Тахрір", - повідомив він.

Крім того, адвокат заявив, що вони виступили на підтримку заступника голови кримсько-татарського Меджлісу Ільмі Умеров, який примусово пройшов психіатричне обстеження і був звільнений через місяць після вимушеного перебування в лікарні.

"Вони вважають, що немає будь-якої законної підстави проводити щодо них будь-які психіатричні експертизи, і робиться це лише для підстраховки слідства; зазначені дії слідства - принижують їх честь і ділову репутацію; під час проходження амбулаторної експертизи вони відмовляються відповідати на питання, що стосуються справи - тому їм призначають примусові стаціонарні експертизи з поміщенням у психушку", - написав адвокат.

У Криму психіатричну експертизу призначили ще 6 кримським татарам

Фото: Facebook адвоката Еміля Курдебінова

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму за політичними або етнічними мотивами без вісті пропали 10 чоловік.