ua en ru

У Криму продовжує зростати "антикрымскотатарская істерія", - Чубаров

У Криму продовжує зростати "антикрымскотатарская істерія", - Чубаров Фото: Чубаров заявив, що окупанти в Криму хочуть розтоптати "національну гідність" кримських татар

За його словами, санкції не захищають кримськотатарський народ від подальших гонінь

Окупаційна влада Криму продовжує заохочувати антикримськотатарську істерію, внаслідок чого ксенофобські випади проти кримських татар стають масовими. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, окупанти хочуть розтоптати "національну гідність, традиції та родинні зв'язки кримських татар".


"Російські окупанти штампують застереження про екстремістську діяльність і погрожують притягнути до кримінальної відповідальності кожного сумлінного співвітчизника, в тому числі і тих, хто має намір надати моральну і матеріальну підтримку сім'ям і дітям репресованих кримських татар", - додав голова Меджлісу.

Також Чубаров зазначив, що санкції "до повної реалізації мінських угод" ніяк не захищають кримськотатарський народ від подальших гонінь, репресій і вбивств активістів громадянського суспільства в анексованому Криму.

"Чинні санкції здатні лише утримати (поки!) Путіна від нових військових дій проти України, але недостатні, щоб змусити Москву, повернутися в рамки міжнародного права, звільнивши окупований Росією Крим і контрольовані нею окремі райони Донецької та Луганської областей", - підкреслив голова Меджлісу.

На своїй сторінці Чубаров опублікував список незаконно затриманих ФСБ РФ в анексованому Криму кримських татар та українців.

Також він закликав до участі в парламентських слуханнях на тему "Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи і спроби", які відбудуться 15 червня 2016 року.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявив, що Крим всі 23 роки був де-факто російської автономією.