ua en ru

У Криму листоноші стежитимуть за кореспонденцією українських політв'язнів

У Криму листоноші стежитимуть за кореспонденцією українських політв'язнів Фото: зимовий Крим

Поштові відділення отримали списки підозрюваних кримчан

У Криму співробітники ФСБ Росії організували стеження за поштою кримчан, яких вони підозрюють у екстремізмі. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Видання стверджує, що до нього потрапили копії списків, направлених на початку цього року у всі поштові відділення півострова. У них зазначені паспортні дані, місце народження і місце проживання кримчан, а зірочкою позначені ті, "щодо кого є відомості про їх причетність до тероризму".

У зазначених списках, датованих 24 грудня 2015 року, опинилися політв'язні Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, засуджені у "справі Сенцова" до тривалих термінів ув'язнення в Російській Федерації.

У Криму листоноші стежитимуть за кореспонденцією українських політв'язнів

Фото: список, який отримали поштові відділення Криму

Як повідомляє "Крим.Реалії", в усній формі співробітників поштових відділень нібито попередили про те, що якщо на адресу когось зі списку прийде на пошту лист або посилка, або ж хтось буде питати про цих людей, необхідно негайно зв'язуватися з керівництвом, яке проінформує російських силовиків.

Нагадаємо, прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом загрози позбавлення волі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

Як повідомлялося раніше, Київський районний суд Сімферополя заочно заарештував лідера кримських татар, народного депутата України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафу Джемілєва.