ua en ru

У Криму 31 грудня оголосили вихідним для економії електроенергії

У Криму 31 грудня оголосили вихідним для економії електроенергії Фото: Сергій Аксьонов

Зараз енергодефіцит півострова становить близько 10%

"Голова" анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов оголосил 31 грудня вихідним днем для економії електроенергії. Відповідний указ опублікований на урядовому порталі Криму.

"У відповідності зі статтею 65 Конституції Республіки Крим, в цілях раціонального використання вихідних і неробочих святкових днів постановляю: оголосити в Республіці Крим 31 грудня 2015 року неробочим днем", - наголошується в документі.

Також 31 грудня було оголошено вихідним днем в Севастополі.

Нагадаємо, аннексированный Крим був повністю знеструмлений 22 листопада, коли з-за підриву опор вийшли з ладу всі чотири лінії електропередач, що йдуть з України в Крим. На півострові був введений режим НС, почали застосовуватися графіки аварійних відключень електрики.

Ситуація покращилася з запуском першої нитки енергомосту з Краснодарського краю, а введення 15 грудня другої нитки збільшив його потужність до 400 МВт. Зараз енергодефіцит на півострові становить близько 10%.

Раніше Аксьонов прогнозував, що мешканці та промислові підприємства Криму будуть змушені заощаджувати електроенергію ще протягом 4-5 місяців.