ua en ru

Кримський суд залишив без задоволення апеляцію фігуранта "справи кримських диверсантів"

Кримський суд залишив без задоволення апеляцію фігуранта "справи кримських диверсантів" Фото: Редван Сулейманов (TipTopGM YouTube)

Редвана Сулейманова етапують у колонію для відбування покарання

Верховний суд Криму залишив без задоволення апеляцію фігуранта "справи кримських диверсантів" Редвана Сулейманова. Про це повідомляє портал "Крим. Реалії".

Як повідомляється, 28-річного обвинуваченого відправлять в колонію загального режиму для відбування покарання у вигляді 1,8 роки позбавлення волі.

Згідно апеляції, адвокат Еміль Курбединов просив визнати його підзахисного невинним, посилаючись на наявність у справі суперечливих рішень про запобіжний захід. Зокрема, один і той же суддя спочатку відмовив у продовженні арешту, а потім на вимогу Федеральної служби безпеки РФ все ж продовжив термін утримання під вартою.

Відзначимо, що сам підсудний готовий був визнати свою провину, але з менш важкою частини статті, яка передбачає покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

У свою чергу, прокурор на засіданні суду заявив, що обрана міра покарання, обрана судом першої інстанції обґрунтовано, у відповідності з характером злочину і розміром шкоди.

Сулейманова звинувачують у неправдивому повідомленні про акт тероризму, скоєному групою осіб за попередньою змовою. Крім відбування покарання суд зобов'язав обвинуваченого виплатити компенсацію за "шкоду" в сумі понад 3,5 млн рублів.

Редвана Сулейманова затримали 30 липня 2016 року на території аеропорту Сімферополя.

Нагадаємо, Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт на 2 місяці, до 8 листопада, фігурантам "справи українських диверсантів" Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову і Олексію Бесарабову.