ua en ru

Кримський виборчком скасував реєстрацію 14-ти кандидатів у депутати Верховної Ради АРК

Виборча комісія Криму скасувала реєстрацію 14-ти кандидатів у депутати Верховної Ради Криму від 9-ти політичних партій.
Згідно постановам, знято з реєстрації 10 кандидатів у депутати за мажоритарними округами, передає кореспондент РБК-Україна. Це два кандидати від Компартії України - Віктор Тимошенко, який балотувався за округом №34, і Олег Лущенко (округ №30). Знято з виборів за двома кандидатами від партії "Союз" - Євген Гукштейн (округ №14) і Євген Петров (№27), і Соціал-демократичній партії України - Юрій Агафонов (округ №6) і В'ячеслав Степанов (№7).
Виборчком Криму також анулював реєстрацію кандидатів за мажоритарними округами від "Соціалістичної України" - Олександра Мельника (округ № 15), "Єдиного центру" - Віктора Попова (№11), "Сильної України" - Юрія Суханека (№33) і "Союзу лівих сил" - Григорія Брюханова (№ 43).
Крім того, скасовано реєстрацію п'яти кандидатів, які входять до партійних списків. Партія "Союз" позбулася двох кандидатів: Андрія Харитонова і Євгена Петрова, раніше знятого із виборів за мажоритарним округом №27.
Виключено зі списків представника партії "Батьківщина" Анатолія Серікова (№25) і двох кандидатів від партії "Батьківщина" Вадима Іловченка (№3) і Юрія Першикова (№4).
У постановах наголошується, що 13 кандидатів у депутати, які зійшли з передвиборної дистанції, подали особисті заяви про скасування їхньої реєстрації, а кандидата від партії "Батьківщина" В.Іловченка було знято з виборів у зв'язку з набуттям чинності вироку Київського районного суду Сімферополя за скоєння умисного злочину, винесеного відносно нього.
Як випливає з документів, у вибіркових бюлетенях напроти прізвищ кандидатів, які вибули, стоятиме відповідний штамп.
Нагадаємо, вибори депутатів кримського парламенту, місцевих рад і міських голів призначено на 31 жовтня.