ua en ru

"Кримська влада" не збираються переглядати заборону Меджлісу після рішення Гааги

"Кримська влада" не збираються переглядати заборону Меджлісу після рішення Гааги Фото: Заур Смирнов

Окупаційна влада не буде переглядати заборону Меджлісу кримських татар

Кримська окупаційна "влада" не буде переглядати рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, не зважаючи на рішення Міжнародного суду в Гаазі. Про це повідомляє "РИА Новости".

"Меджліс заборонений через екстремістку діяльность, тому рішення суду переглядатися не буде. Зворотного ходу немає. Ми не підемо на те, щоб під тиском ззовні дозволити діяльність організації, яка дискредитована своїми лідерами, які зайняли ворожу позицію щодо до кримчан", - заявив глава комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян окупаційного "уряду" Криму Заур Смирнов.

За його словами, кримські татари мають право створювати різні громадські структури, щоб захищати і просувати свої інтереси. Він додав, що таких в Криму - більше 10. Смирнов також заявив, що кримські татари "активно інтегрувалися в соціально-політичний простір РФ і не потребують сумнівного заступництва ззовні".

Меджліс кримськотатарського народу вважається в РФ екстремістською організацією з 2016 року. Міжнародний суд ООН запровадив заходи проти Росії за расову дискримінацію в Криму. Судді закликали РФ відмінити заборону кримсько-татарського Меджлісу і гарантувати права кримських татар і українців на території півострова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прес-секретаря президента Російської Федерації Володимира Путіна Дмитра Пєскова, що обмежень для функціонування громадських організацій кримських татар не існує.