ua en ru

Кримські власті не зможуть технічно провести референдум 16 березня, - Магера

Кримські власті технічно не зможуть провести референдум з питання про входження автономії до складу Росії, який запланований на 16 березня.

Кримські власті технічно не зможуть провести референдум з питання про входження автономії до складу Росії, який запланований на 16 березня. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

Він нагадав, що Центрвиборчком прийняв постанову про тимчасове блокування доступу до бази даних Державного реєстру виборців у Криму та Севастополі.

"Вони не зможуть скористатися даними Державного реєстру для складання списків виборців на відповідному, як вони називають, референдумі. Без бази даних Держреєстру вони не зможуть скласти списки виборців, в усякому разі, це не будуть такі списки виборців, як цього вимагає закон", - зазначив Магера.

За його словами, на даний час в Україні немає законодавчої бази для проведення місцевих референдумів. Магера при цьому додав, що, на його думку, Верховна рада Криму прийняла рішення про референдум і входження до складу Росії "від безвиході".

Нагадаємо, 6 березня Верховна рада Криму прийняла рішення про входження АРК до складу РФ. Це викликало масу критики з боку офіційної влади України та представників міжнародного співтовариства, а також стало предметом пильної уваги правоохоронних органів.

Як відомо, в Україні заблоковано проведення місцевих референдумів. У ЦВК не можуть дозволити проведення місцевих референдумів до прийняття Верховною Радою відповідного закону.