ua en ru

Кримські татари будуть судитися за будівлю меджлісу в Криму

Голова правозахисної організації "Аркадаш" Айдер Ісмаїлов звернувся в Центральний суд Сімферополя з заявою про оскарження дій консультанта відділу державного контролю у сфері охорони культурної спадщини Дениса Чихрадзе при перевірці будівлі Меджлісу кримськотатарського народу. Про це повідомляє інформагентство "Кримські новини".

"27 жовтня 2014 р. Денис Чихрадзе провів перевірку будівлі в Сімферополі, де розташовувався офіс Меджлісу кримськотатарського народу. Пізніше за її результатами було складено два протоколи про адміністративне правопорушення за статтями, які тягнуть за собою накладення штрафу до 400 тис. руб. і до 5 млн. руб. В заяві Ісмаїлов вимагає визнати незаконними дії Чихрадзе, оскільки, за його словами, "ним були перевищені службові повноваження та протоколи були складені зі значними порушеннями", - пише видання.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. співробітники ФСБ влаштували обшук в будівлі кримськотатарського меджлісу. Пізніше повідомлялося, що меджліс кримських татар виселяють з приміщень у Сімферополі.

У МЗС РФ вважають обшук законним.