ua en ru

Кримські правозахисники заявляють про викрадення 3 активістів "самообороною Криму"

Правозахисна організація "Кримська польова місія з прав людини" звертається до органів влади України і Криму з вимогою невідкладно розслідувати випадки зникнення на території Криму трьох активістів-громадян України - Леоніда Коржа, Тимура Шаймарданова та Серана Зинединова.

Правозахисна організація "Кримська польова місія з прав людини" звертається до органів влади України і Криму з вимогою невідкладно розслідувати випадки зникнення на території Криму трьох активістів-громадян України - Леоніда Коржа, Тимура Шаймарданова та Серана Зинединова. Про це йдеться в повідомленні місії на сторінці в Facebook.

Як повідомляється, 26 травня 2014 р. пішов з дому і не повернувся активіст ініціативної групи "Український народний дім" Тимур Шаймарданов 1980 р.н. Напередодні зникнення Шаймарданов повідомляв про те, що вже 3-4 дні не з'являвся за місцем проживання ще один активіст "УНД" - Леонід Корж 1990 р.н. Пізніше, 30 травня, зник цивільний активіст Серан Зинединов. Всі зниклі активісти були учасниками мирних зібрань в підтримку соборності та територіальної цілісності України, надавали допомогу українським військовим частинам у період їх блокування російськими військовими та представниками "кримської самооборони".

Родичі викраденого Шаймарданова повідомили, що за їх інформацією, Тимура, Леоніда і Серана викрала і утримує у себе так звана "кримська самооборона".