ua en ru

Кримські дезертири можуть отримати до 15 років в'язниці, - Грицак

Кримські дезертири можуть отримати до 15 років в'язниці, - Грицак Фото: Грицак розповів, що загрожує затриманим кримським дезертирам

Голова СБУ не виключив, що затримані військові можуть потрапити до списків обміну з РФ

Кримським дезертирам - колишнім військовослужбовцям Збройних сил України (ЗСУ), яких напередодні затримали на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, загрожує до 15 років позбавлення волі. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент РБК-Україна.

"В розрізі того, які будуть зібрані додаткові докази щодо них, максимальний строк, який передбачають ці дві статті названі мною, може бути аж до 15 років ув'язнення в сукупності", - заявив Грицак.

За його словами, Миколаївський суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

"Застави одному з них - 250, іншому - 350 тисяч гривень", - сказав Грицак.

Голова СБУ не виключив, що затримані військові можуть потрапити до списків обміну з РФ.

"Теоретично все може бути, але їхню долю буде спочатку визначати слідчий, тобто відповідно до КПК і кримінального кодексу України", - сказав Грицак.

Нагадаємо, заарештовані кримські дезертири Максим Одинцов і Олександр Баранов потрапили на підконтрольну Україні територію, щоб купити українські документи для отримання офіцерських звань в російській армії.