ua en ru

Кримчани більше не зможуть вибирати собі мерів, - ЗМІ

Депутати самопроголошеної Ради Криму від 4 червня ухвалили у другому читанні закони "Про вибори депутатів представницьких органів муніципальних утворень" і "Про структуру та найменування органів місцевого самоврядування Республіки Крим, чисельності, терміни повноважень і дати проведення виборів депутатів представницьких органів муніципальних утворень першого скликання", згідно з яким мери міст в Криму не будуть обиратися, а призначатися.

Депутати самопроголошеної Ради Криму від 4 червня ухвалили у другому читанні закони "Про вибори депутатів представницьких органів муніципальних утворень" і "Про структуру та найменування органів місцевого самоврядування Республіки Крим, чисельності, терміни повноважень і дати проведення виборів депутатів представницьких органів муніципальних утворень першого скликання", згідно з яким мери міст в Криму не будуть обиратися, а призначатися. Про це повідомляє місцеве видання "Новини Криму".

Як повідомляється, жителі міст Криму будуть вибирати тільки депутатів до міських рад. Вибори в міськраду будуть проходити за змішаною системою, а в селах і селищах депутатів райдержадміністрацій будуть обирати за мажоритарною системою. З цих депутатів вже буде обраний голова райдержадміністрації.

"Для того, щоб запобігти проявам корупції в органах державної влади і посилити роль муніципальних утворень, депутатами кримського парламенту була запропонована нова схема формування влади на місцях. Вона буде більш ефективна і дозволить місцевому самоврядуванню оперативно впливати на процеси, які сьогодні відбуваються в містах та сільських поселеннях", - зазначив спікер ради Володимир Константинов.

За його словами, новацією є те, що районні ради будуть формуватися з депутатів сільських поселень, "що дозволить уявити кожне сільське поселення в районній раді".

Як повідомляється, проведення виборів в місцеві ради заплановано на 14 вересня 2014 р.