ua en ru

Круз і Сандерс виграли праймеріз у Вісконсіні

Круз і Сандерс виграли праймеріз у Вісконсіні Фото: Тед Круз збільшив свої шанси проти Дональда Трампа

Перемога Круза у Вісконсині є проривом для сил у Республіканській партії, які виступають проти Дональда Трампа

Претендент на висунення кандидатом у президенти Сполучених Штатів Америки (США) від Республіканської партії Тед Круз і претендент від Демократичної партії Берні Сандерс здобули перемогу на первинних виборах у штаті Вісконсін у вівторок, 5 квітня. Про це повідомляє Reuters.

Так, республіканець Круз набрав майже 50% голосів і випередив свого колегу по партії мільярдера Дональда Трампа - менше 40%.


Таким чином, станом на сьогодні Круз переміг у 10 штатах.

Наголошується, що перемога Круза у Вісконсині є проривом для сил у Республіканській партії, що борються проти обрання кандидатом мільярдера Дональда Трампа.

Також повідомляється, що у Трампа "у скарбничці" було 737 делегатів, у Круза — 481. Для загальної перемоги необхідно заручитися підтримкою 1237 делегатів.

У демократів Сандерс набрав 55% голосів, а його суперниця, колишній держсекретар США Хілларі Клінтон - 44%.

Демократи "розігрували" у Вісконсині голоси 86 делегатів. До цього в перегонах в цілому Клінтон лідирувала з 1712 голосів, а у Сандерса було - 1011.

Нагадаємо, сенатор Берні Сандерс переміг екс-держсекретаря США Хілларі Клінтон на зборах активістів Демократичної партії в штатах Вашингтон і Аляска.