ua en ru

Катастрофа Ан-26 в Сирії: відповідальність взяли на себе терористи

Катастрофа Ан-26 в Сирії: відповідальність взяли на себе терористи Фото: угруповання "Джейш аль-Іслам" (jaishalislam.com)

Угрупування "Джейш аль-Іслам" заявляє, що збила Ан-26 з-за подій в Гуті

Сирійська угрупування "Джейш аль-Іслам" заявила, що збила російський літак Ан-26 через дії Росії у Східній Гуті. Про це повідомляє ліванське видання Ad-Diyar з посиланням на заяву угруповання.

Зокрема, стало відомо, що сирійська угрупування "Джейш аль-Іслам" заявила, що російський літак Ан-26 був збитий з кулеметів.

Згідно заяви терористів, літак був збитий в 100 метрах від землі, коли заходив на посадку. "Джейш аль-Іслам" називає причиною цього дії Росії у Східній Гуті.

Як повідомлялося раніше, на борту російського транспортного літака Ан-26, який розбився в Сирії, перебувало 39 осіб. Так, за уточненими даними відомства, на борту літака знаходилися 33 пасажири і шість членів екіпажу. Всі вони - російські військовослужбовці. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

Ан-26 розбився 6 березня близько 14.00 по Києву. Згідно з доповіддю з місця авіакатастрофи, "вогневого впливу на літаку не було". Причиною події, за попередньою інформацією, стала технічна несправність.