ua en ru

Катастрофа Ан-148 у Росії: Україна приєднається до розслідування аварії

Катастрофа Ан-148 у Росії: Україна приєднається до розслідування аварії Фото: бортовий самописець (mak-iac.org)

Комісія МАК продовжує розслідування катастрофи літака Ан‑148 в Росії

Україна призначила уповноваженого представника та його радників для участі в розслідуванні аварії Ан-148 в Російській Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міждержавного авіаційного комітету (МАК).

"Комісія МАК з розслідування катастрофи літака Ан‑148 інформує, що продовжує свою роботу, в тому числі щодо складання кроків (схеми) місця АП. Повідомлення про катастрофу направлено в Україну - державу розробника літака. Україна призначила уповноваженого представника та його радників для участі в розслідуванні в рамках Додатка 13 до Чиказької конвенції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на даний момент основна увага в роботі комісії на місці катастрофи приділяється пошуку бортових самописців і ідентифікації збережених фрагментів літака.

Відзначимо, пасажирський літак Ан-148 розбився недалеко від селища Степанівське Раменського району Підмосков'я вчора, 11 лютого, на його борту перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу, всі загинули.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пасажирський літак Ан-148 "Саратовских авіаліній", який потерпів крах у російському Підмосков'ї, імовірно, зруйнувався від зіткнення з землею, а не в повітрі, як передбачалося раніше.