ua en ru

Катастрофа Ан-148 у Росії: літак ймовірно розбився, зіткнувшись із землею

Катастрофа Ан-148 у Росії: літак ймовірно розбився, зіткнувшись із землею Фото: літак Ан-148 (facebook.com SaratovMyAirlines)

Під час удару літака об землю могли здетонувати повні баки пального

Пасажирський літак Ан-148 "Саратовских авіаліній", який зазнав аварії у російському Підмосков'ї, імовірно, зруйнувався від зіткнення з землею, а не в повітрі, як передбачалося раніше. Про це повідомили в оперативному штабі на місці аварії, передає "Інтерфакс".

"Характер пошкоджень на землі, слід, залишений літаком у полі у вигляді воронки, свідчать про можливий сильний удар літака об землю. У свою чергу характер дефрагментації повітряного судна також свідчить про те, що руйнування сталося не в повітрі, а від зіткнення з землею", - сказав співрозмовник агентства.

Він повідомив, що, "судячи з усього, літак увійшов у землю з баками, повними пального".

"На місці катастрофи відчувається сильний запах гасу, а надто дрібні фрагменти, що залишилися від літака, свідчать про наявність потужного руйнівного фактора, можливо, у вигляді повних баків пального, при ударі літака об землю", - сказав співрозмовник.

Він додав, що слідчі припускають, що баки могли здетонувати.

Нагадаємо, пасажирський літак Ан-148 розбився недалеко від селища Степанівське Раменського району Підмосков'я, на його борту перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу, всі загинули.