ua en ru

Найбільший авіаперевізник Мексики припиняє свою діяльність з 28 серпня

Найбільший авіаперевізник Мексики авіакомпанія Mexicana припиняє свою діяльність з 28 серпня 2010 р. Як повідомив міністр зв'язку і транспорту Мексики Хуан Молінар, припинення польотів не означає банкрутства авіакомпанії, оскільки зараз інтерес до покупк Mexicana проявила низка великих інвесторів, передає РБК з посиланням на Associated Press. Повністю припиняють польоти і партнерські авіакомпанії Mexicana Link і Mexicana Click.
Минулого тижня група мексиканських інвесторів Tenedora K, придбала 95% акцій Mexicana і її партнерських авіакомпаній - Mexicana Link і Mexicana Click.
На початку серпня ц.р. Mexicana, заборгованість якої кредиторам перевищила 500 млн дол., подала позов до суду про захист від банкрутства. Федеральний уряд Мексики пізніше заявив, що "не рятуватиме авіаперевізника від банкрутства, на межі якого він опинився через поганий менеджмент".
Mexicana виконує польоти до Північної і Центральної Америки, на острови Карибського моря і в Європу. Це найстарша авіакомпанія Північної Америки. У листопаді 2009 р. Mexicana вступила до альянсу Oneworld - третій найбільший авіаційний альянс в світі після Star Alliance і SkyTeam.