ua en ru

Найбільша енергокомпанія Німеччини закриє свої електростанції до 2025

Найбільша енергокомпанія Німеччини закриє свої електростанції до 2025 Ілюстративне фото (pixabay)

Раніше уряд ФРН прийняв рішення про поетапну відмову від теплових електростанцій

Німецька енергетична компанія Uniper, розташована в Дюссельдорфі, має намір закрити більшість своїх електростанцій до 2025 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, компанія розробила план з закриття близько 1,5 гігават потужності, що включає три блоки на заводі в Шольвене і електростанцію в Вильгельмсхафене до кінця 2022 року.

Потім Uniper закриє ще 1,4 гігавата на своїх майданчиках у Штаудингере і Хейдене до кінця 2025 року.

"Ми встановлюємо Uniper вирішальний курс на майбутнє: наші дії забезпечать планування безпеки наших співробітників на порушених об'єктах і дадуть нашій компанії фінансову і структурну гнучкість, щоб зосередитися на важливих, стійких проєктf[", - заявив генеральний директор компанії Андреас Ширенбек.

Нагадаємо, 29 січня уряд Німеччини прийняло рішення про поетапної відмови від теплових електростанцій на бурому вугіллі до 2038 року. Оператори електростанцій і відкритих шахт повинні отримати компенсацію в розмірі 4,35 млрд євро за дострокове відключення електростанцій. Крім того, влада планує виділити до 5 млрд євро на пенсії та допомоги працівникам таких ТЕС і шахт.

Крім того, в грудні 2019 року на саміті ООН з клімату закликали прийняти більш серйозні зобов'язання у 2020 році. Делегації тривалий час не могли домовитися по підсумковій декларації, в результаті чого конференція була продовжена майже на два дні.