ua en ru

КРУ виявило порушень на Київському ремонтно-механічному заводі на 1,7 млн грн

Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в м. Києві завершило ревізію фінансово-господарської діяльності державного підприємства "Київський ремонтно-механічний завод" за період з 1 жовтня 2007 р. по 31 грудня 2010 р., повідомляє прес-служба КРУ в Київській області.

Загальна сума виявлених фінансових порушень становить 1,7 млн грн. Ревізори встановили, що підприємство, порушивши тендерне законодавство, без проведення процедури закупівлі придбало матеріальні цінності на загальну суму 850,5 тис. грн.
Без відповідних погоджень та понад граничні обсяги, передбачені чинним законодавством, завод безпідставно витратив майже 7 тис. грн на спонсорську допомогу, чим наніс збитків на вказану суму.
Внаслідок того, що завод не переуклав договір оренди з Фондом державного майна України та перераховував до бюджету 30% замість 70 % від отриманої орендної плати, бюджету завдано збитків на 191 тис. гривень.
У бухгалтерському обліку держпідприємства було завищено вартість активів на суму близько 609 тис. грн, оскільки витрати на обслуговування програмного забезпечення 1С віднесло на збільшення її вартості.
Інвентаризацією, проведеною під час ревізії, виявлено лишки товарно-матеріальних цінностей (котли та металобрухт) на загальну суму 39,18 тис. грн та недостачу програмного продукту 1С на 6,75 тис. грн.