ua en ru

КРУ виявило порушення на 53 млрд грн на 10,7 тис. підприємств, перевірених із початку року

Із початку 2010 р. Контрольно-ревізійне управління (КРУ) перевірило 10 700 підприємств, і фактично і на 10 100 підприємств (94%) встановлені порушення фінансово-бюджетної дисципліни і розкрадання бюджетних коштів. Про це повідомив голова ГоловКРУ Петро Андрєєв на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Украина.
За його словами, в цілому за цей час виявлено порушень більш ніж на 53 млрд грн.
"Прем'єр-міністр виїхала до Чернівців, а міст, який повинен був нібито бути, його ніхто не починав будувати - 82 млн грошей перераховано", - відзначив П.Андрєєв.
Він також стверджує, що кошти, які виділялися на будівництво житла, більш ніж на 70% розікрадено, а це більше 850 млн грн.
П.Андрєєв відзначив, що лише за одними Чернівцями облуправлінням внутрішніх справ порушено 9 кримінальних справ на загальну суму близько 600 млн грн, які були виділені на боротьбу зі стихією.
Голова ГоловКРУ також відзначив, що держборг лише за минулий рік виріс на 96 млрд грн, і склав 227 млрд грн, на 33 млрд грн перевищує критичні норми.
Він нагадав, що колишній перший заступник глави Держказначейства затриманий, а керівник знаходиться в міжнародному розшуку.
"Мобілізаційного резерву немає, газу немає, нафти немає, газ, який був недоторканним, - близько 800 млн грн - було продано практично за безцінь . йде слідство за фактами ... По Держрезерву порушено більше 30 кримінальних справ", - сказав П.Андрєєв.
Нагадаємо, що аудит проводиться із березня 2010 р. за дорученням Президента України Віктора Януковича.