ua en ru

КРУ в Житомирській обл. відшкодувало втрати державних ресурсів за 9 місяців 2011 р. на 36,7 млн грн

За результатами 9 місяців поточного року Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в Житомирській області забезпечило відшкодування втрат державних ресурсів на суму понад 36,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба КРУ в Житомирській області.

Зокрема, ревізією фінансово-господарської діяльності ВАТ "Житомирський завод хімічного волокна" виявлено фінансових порушень, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів унаслідок реалізації товарів за заниженими цінами, порядок розрахунку вартості яких визначений законодавством, на суму 773,1 тис. грн. Матеріали ревізії передано до Управління СБУ в Житомирській області та порушено кримінальну справу. Вжитими КРУ заходами усунено фінансові порушення на зазначеному об'єкті у повному обсягу.

Також житомирськими ревізорами під час проведених позапланових перевірок державних закупівель було попереджено факти можливих порушень у сфері державних закупівель (шляхом приведення тендерної документації у відповідність до вимог законодавства та відміни торгів, відхилення тендерних пропозицій) на суму понад 0,87 млн грн.

Задля належного реагування на факти порушень до правоохоронних органів передано матеріали 170 контрольних заходів, за якими порушено 48 кримінальних справ.