ua en ru

КРУ в Черкаській обл. у І кварталі виявило фінансових порушень на 801 млн грн

У І кварталі 2011 р. Контрольно-ревізійне управління в Черкаській обл. виявило фінансових порушень на суму понад 801 млн грн, з яких сума втрат фінансових і матеріальних ресурсів становить 17,9 млн грн. Про це повідомили в прес-службі КРУ в Черкаській обл., передає кореспондент РБК-Україна.
Ревізорами було в І кварталі 2011 р. перевірено 105 підприємств, установ і організацій, з яких на 99 виявлені порушення.
На виконання завдань уряду і розпоряджень глав КРУ, протягом січня-березня 2011 р. КРУ в Черкаській обл. проводились перевірки дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні 26 процедур закупівлі за державні кошти по 6 об'єктах контролю, які були відібрані за результатами моніторингу. Протягом І кварталу попереджено порушень у сфері державних закупівель на суму 1 млн 553 тис. грн.
Завдяки вжитим заходам, щодо відшкодування фінансових порушень, за результатами проведених ревізій, забезпечено надходження фінансових ресурсів на суму майже 4 млн грн, а відшкодовано і відновлено збитків фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 17 млн грн. Фінансових порушень, що не призвели до збитків, відшкодовано на суму майже 750 млн грн.
До правоохоронних органів передано матеріали по 48 контрольних заходах, за результатами яких порушено 40 кримінальних справ.