ua en ru

КРУ в 2011 р. виявило в Києві порушень майже на 1,55 млрд грн

На розширеній колегії Контрольно-ревізійного управління (КРУ) в м. Києві, яка відбулася 21 липня, було підведено підсумки роботи за І півріччя 2011 року. Про це повідомляє прес-служба КРУ.
Протягом вказаного періоду працівники КРУ провели 213 контрольних заходів на 197 столичних підприємствах, установах та організаціях (184 ревізії, 23 перевірки державних закупівель, 5 державних фінансових аудитів та 1 ревізію виконання бюджету Дніпровського району м. Києва).
Порушення фінансово-господарської дисципліни виявлено на 172 підприємствах, установах і організаціях, або більше як у 80 % від загальної кількості перевірених, на загальну суму 1,55 млрд грн, з яких майже 100 млн грн - це порушення, які призвели до збитків (втрат) фінансових ресурсів (незаконне та нецільове витрачання коштів, недостача та недоотримання фінансових ресурсів). Інших порушень фінансової дисципліни зафіксовано на загальну суму 1,45 млрд грн, з яких 74,85 млн грн - це порушення тендерного законодавства під час закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.
Завдяки вжитим ревізорами заходам усунено порушень на 1,37 млрд грн, з них понад 40 млн грн - це кошти, повернені об'єктами контролю до державного та місцевого бюджетів.