ua en ru

КРУ з липня 2009 р. по січень 2011 р. виявила у Пансіонаті для ветеранів війни порушень фінансової дисципліни на 1,9 млн грн

За результатами ревізії, проведеної Контрольно-ревізійним управлінням (КРУ) в м. Києві у період з 1 липня 2009 по 1 січня 2011 року в Пансіонаті для ветеранів війни та праці було виявлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму 1,9 млн грн. Про це повідомляє прес-служба КРУ у м. Києві.
За повідомленням, пансіонат незаконно втратив 1,17 млн грн на покриття видатків за проживання та утримання підопічних та завищив потребу в бюджетних коштах на 2011 рік у сумі 623,64 тис. грн.
Також було встановлено нецільове використання пенсійних коштів підопічних у сумі 42,13 тис. грн, а у бухгалтерському обліку підприємства виявлено завищення кредиторської заборгованості на 38,65 тис. грн, заниження кредиторської заборгованості на 12,86 тис. грн, недоотримання власних надходжень на 8,07 тис. грн, а також безпідставне списання медикаментів на 0,2 тис. грн.
За допущені порушення двох працівників пансіонату притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) та ст.164-2 КУпАП.
Матеріали ревізії передано до Управління СБУ в м. Києві для прийняття відповідного рішення.
Нагадаємо, згідно свого положення, Пансіонат для ветеранів війни та праці підпорядкований Головному управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) займається прийомом на проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, які не мають працездатних родичів, зобов'язаних їх утримувати.