ua en ru

КРУ нарешті почав аналізувати діяльність уряду В.Януковича, - нардеп

Заяви голови Контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва щодо розслідування діяльності уряду Юлії Тимошенко не відрізняються від замовного аудиту американської фірми. Про це заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба БЮТ.
«Парадоксально, коли американська аудиторська компанія проводила аудит, то вони повідомили, що отримували інформацію від КРУ. А сьогодні КРУ повідомило, що отримало інформацію від американської аудиторської компанії», - сказав С.Соболєв.
За його словами, сьогодні главою КРУ названі ті ж самі шість пунктів звинувачень, що й американськими аудиторами, ключовий з яких - це кредитна позичка Пенсійному фонду для своєчасних виплат пенсій, а також 5 епізодів, пов'язаних з Міністерством охорони здоров'я, зокрема, із закупівлею вакцини, ліків та автомобілів швидкої допомоги, які «проводилися головою тендерного комітету паном Митником, який за нової влади став міністром охорони здоров'я».
Втім, зазначив С.Соболєв, у звіті КРУ аналізується, в тому числі, період діяльності уряду, який очолював Віктор Янукович. «Якщо додати цитату пана Андрєєва про те, що «виявлено порушень на суму майже на 53 млрд грн, з яких сума втрат фінансів і матеріальних ресурсів складає майже 30 млрд грн, що майже в 12,5 разів більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року», то я так розумію, що пан Андрєєв нарешті почав аналізувати діяльність уряду Януковича», - сказав голова опозиційного уряду.