ua en ru

У Кропивницькому від грипу померла людина

У Кропивницькому від грипу померла людина Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Всього в області від ускладнень грипу померли три людини

У Кропивницькогому від ускладнень грипу померла людина. При цьому епідемічна ситуація з ГРВІ в Кіровоградській області протягом тижня була відносно спокійною, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Кіровоградського обласного лабораторного центру.

Повідомляється, що епідемічна ситуація з ГРВІ на шостому тижні 2019 року в Кіровоградській області була відносно спокійною. Показник захворюваності не перевищував епідпоріг (мінус 15,3%).

Всього за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулося 3928 людей. Із загального числа хворих - 68,2% діти. Всього госпіталізовано 280 чоловік.

Зареєстровано один летальний випадок від ускладнення грипу у Кропивницькому. Вірусологічних підтверджено вірус грипу типу А (H3N2) Сінгапур. Це вже третій летальний випадок в області. З початку епідсезону в області зареєстровано 37 випадків грипу. Всі хворі не були щеплені проти грипу.

Нагадаємо, у Кіровоградській області у Кропивницького районі від ускладнень грипу померла людина.

Додамо, що в деяких областях України захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідемічний поріг. За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 212 тис. осіб (на 6,5% більше епідемічного порогу). Високі показники захворюваності зафіксовані в Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській, Закарпатській, Миколаївській, Чернігівській, Хмельницькій, Сумській, Волинській, Херсонській та Київській областях.