ua en ru

Криза євро ще не подолана, - Жан-Клод Тріше

Якомога швидше виконати рішення по стабілізації європейської валюти, прийняті на саміті країн єврозони в Брюсселі закликав Жан-Клод Тріше, який йде з посади голови Європейського центрального банку.

В інтерв'ю німецькому тижневику Bild am Sonntag, витяги з якого цитує Deutsche Welle, Тріше підкреслив: "Криза євро ще не подолана, тому швидке і ретельне виконання рішень брюссельської зустрічі має зараз вирішальне значення".

Одночасно Жан-Клод Тріше висловив упевненість в тому, що урядам країн зони євро вдасться відновити фінансову стабільність. Також він не виключає можливості нових інтервенцій ЄЦБ на фінансових ринках. "Придбання держоблігацій держав, що переживають кризу, або забезпечення банків кредитами під тверді відсотки цілком виправдані в надзвичайних ситуаціях, викликаних глобальною кризою", - вважає глава Європейського центробанку.

Втім, Тріше зазначив, що як тільки уряди отримають в своє розпорядження інструменти, що дозволяють відновлювати фінансову стабільність, у "Європейського центробанку відпаде необхідність вдаватися до таких екстрених заходів".