ua en ru

Криза довіри в ОБСЄ посилилася через конфлікт в Україні, - генсек

Криза довіри в ОБСЄ посилилася через конфлікт в Україні, - генсек Фото: Томас Гремінгер (flickr.com/unisgeneva)

Для подолання цієї кризи "обов'язково необхідний прогрес в українському конфлікті"

Швейцарський дипломат Томас Гремінгер, який був обраний генеральним секретарем Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у вівторок, 18 липня 2017 року, вважає, що криза довіри в організації посилилася через конфлікт в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Neue Zürcher Zeitung.

"Істотні розбіжності вже існували і раніше, але конфлікт в Україні посилила і доповнила їх, звичайно. Сьогодні у нас є глибока криза довіри", - підкреслив генсек, відповідаючи на питання журналіста, чи існують в організації розбіжності і з приводу яких питань.

За словами Гремінгера, для подолання цієї кризи "обов'язково необхідний прогрес в українському конфлікті".

Нагадаємо, Гремінгер сьогодні був обраний генеральним секретарем Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). "Рада міністрів сьогодні призначив Томаса Гремінгера в якості генерального секретаря ОБСЄ. Бажаємо йому всіляких успіхів у вирішенні непростих завдань", - зазначили в ОБСЄ.

Також, згідно з інформацією прес-служби, колишній державний секретар з європейських справ Франції Арлем Дезір був призначений новим представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.