ua en ru

"Криворіжгаз" встановив більше 200 загальнобудинкових лічильників газу

"Криворіжгаз" встановив більше 200 загальнобудинкових лічильників газу "Криворіжгаз" встановив більше 200 загальнобудинкових лічильників газу

З початку року Криворіжгаз встановив 221 загальнобудинковий лічильник газу споживачам, які використовують газ лише для приготування їжі. Встановлення таких приладів обліку газу обходиться в п'ять разів дешевше, ніж оснащення квартир цього ж будинку індивідуальними лічильниками, і дозволяє споживачам сплачувати за фактично спожите блакитне паливо без збільшення тарифу, повідомляє прес-служба компанії.

"Встановлені прилади забезпечують загальний облік споживання природного газу мешканцями будинку. Розрахунок оплати за спожитий газ здійснюватися пропорційно кількості зареєстрованих у квартирах осіб", – говорить технічний директор "Криворіжгазу" Анатолій Пономаренко.

За його словами, у разі, якщо кількість зареєстрованих осіб не збігається з кількістю дійсно проживаючих, необхідно надати в газову компанію відповідну довідку, після чого нарахування будуть проводитися відповідно до кількості фактично проживаючих осіб.

У разі відмови споживачів від встановлення загальнобудинкового лічильника газу їм необхідно оформити акт.

"Ми отримали 97 відмов від встановлення таких приладів обліку. У зв'язку з цим вже 388 сімей переведені на граничні норми споживання. Так як в місті відсутня централізована подача гарячої води, споживачі, які відмовилися від будинкового лічильника, будуть платити 125,89 грн. з людини (замість 48,84 грн. з людини). Відповідні рахунки на оплату послуг з газопостачання вони отримають вже у жовтні", - сказав Анатолій Пономаренко.