ua en ru

Кріштіано Роналду знову обіграв "Атлетіко", а "Челсі" не зміг впоратися з "Вест Бромвічем"

Віктор Анічебе зупинив переможний крок "Челсі", який добився лише нічиєї в гостьовому матчі з "Вест Бромвічем", хоч і залишився при цьому першим. Якщо "Реал" вийшов у фінал Кубка Іспанії без видимого праці, то "Фіорентині" у півфінальному поєдинку з "Удінезе" довелося неабияк понервувати.

Віктор Анічебе зупинив переможний крок "Челсі", який добився лише нічиєї в гостьовому матчі з "Вест Бромвічем", хоч і залишився при цьому першим. Якщо "Реал" вийшов у фінал Кубка Іспанії без видимого праці, то "Фіорентині" у півфінальному поєдинку з "Удінезе" довелося неабияк понервувати.

Англія

На вихідних "дрозди" зазнали болючої поразки від "Крістал Пелес" (1:3), але зустріч з лондонцями команда Пепе Меля початла гранично зібраною. Господарі тримали рубежі, однак не зберегли свої ворота сухими до перерви. У доданий до першого тайму час Іванович скористався скидкою Давида Луїса після кутового Вілліана, зробивши рахунок 1:0.

У другому таймі забити могли як ті, так і інші. Голкіпер господарів Бен Фостер відбив потужний удар Вілліана, а форвард "Вест Брому" Кріс Брант не влучив по воротах гостей. "Челсі" був за крок від того, щоб зміцнити лідерство в прем'єр-лізі, але тут вистрілив Анічебе, і тепер "Арсенал" відстає від команди Жозе Моурінью всього на два очки при матчі в запасі.

Трохи раніше "Саутгемптон" здолав "Халл Сіті" (1:0), продовживши свою безпрограшну серію в чемпіонаті до шести зустрічей. "Вест Хем" забив вдома "Норвічу" вдвічі більше, а "Кардіфф Сіті" та "Астон Вілла" розійшлися без забитих м'ячів.

Іспанія

У півфінальній сутичці мадридських клубів все, по суті, було зрозуміло вже за підсумками першої зустрічі на "Сантьяго Бернабеу". "Реал" розгромив "Атлетіко" на своєму полі з рахунком 3:0, але біль від поразки в торішньому фіналі до кінця, мабуть, не пройшла, і в повторній зустрічі "королівський клуб" лише кинувся на здобич з новими силами.

Вже на сьомій хвилині Кріштіану Роналду забив зароблений ним же пенальті, а через десять хвилин реалізував 11-метровий за фол на Гарете Бейлі. "Атлетіко" може занести собі в актив лише те, що Даніель Арансубия не дав португальцю зробити хет-трик. Воротар відбив у другому таймі його небезпечний удар з напівльоту.

Другий фіналіст визначиться в середу, коли "Реал Сосьєдад" прийме в Сан-Себастьяні "Барселону" в надії відігратися з рахунку 0:2 і вибити каталонців з турніру.

Італія

Програвши тижнем раніше в Удіне з рахунком 1:2, "Фіорентина" потрапила в непросте становище, але вийшла з нього з честю. Команда Вінченцо Монтелли виправилася перемогою на своєму полі (2:0) і тепер може готуватися до фіналу, який відбудеться 3 травня.

Перший м'яч у ворота "Удінезе" чудовим ударом забив Мануель Паскуаль, а потім гарним пострілом відзначився вже Хуан Гуардадо. Гості втратили віддалених Еммануеля Агеманга-Баду і Мауриццио Доміцці, але все одно мали шанси на порятунок.

Завтра відбудеться останній з півфінальних матчів. Після виїзду в столицю "Наполі" поступається "Ромі" з рахунком 2:3.

Німеччина

Дортмундська "Боруссія" з мінімальною перевагою обіграла у Франкфурті "Айнтрахт" і першою вийшла до 1/2 фіналу. Автором єдиного гола став П'єр-Емерік Обамеянг, який відзначився після навісу Генріха Мхітаряна з кутового і скидки Себастьяна Келя. "Ми розуміли, що буде складно, але, думаю, заслужили перемогу. Ми награвали цей розіграш стандартного положення", - пояснив Кель. Ці ж команди зіграють в рамках бундесліги в суботу в Дортмунді.

Нагадаємо, що раніше "Верона" утримала "Ювентус", "Барса" повернулася на вершину, а МЮ продовжує лихоманити.

Використані матеріали УЄФА