ua en ru

Кримінальні авторитети в Україні з'являються за вказівкою ФСБ, - Князєв

Кримінальні авторитети в Україні з'являються за вказівкою ФСБ, - Князєв Фото: Сергій Князєв (mvs.gov.ua)

"Злодії в законі" отримують вказівки від ФСБ їхати в Україну

За появою та значним ростом кількості кримінальних авторитетів в Україні дуже часто стоїть Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії, котра дає вказівки "злодіям у законі" переїхати на територію нашої держави. Про це сказав голова Національної поліції Сергій Князєв в інтерв’ю "УНІАН".

"Кількість цих суб'єктів ("злодіїв у законі", - ред.) на території України в рази збільшилася. Виявилося, їх багато приїхало з Росії. Ми побачили, що за цим дуже часто стоїть Федеральна служба безпеки Російської Федерації. Після затримання хтось мовчав, а хтось говорив: отримав команду або рекомендацію прибути в Україну, оселитися в певному регіоні і жити, як і до цього жив. Тобто - вчиняти правопорушення, створювати незаконні злочинні організації, зрощуватися з ослабленим державним апаратом", - сказав Князєв.

За його словами, до середини минулого року поліція в своїх звітах дуже рідко доповідала суспільству щодо ефектних затримань або правопорушень та їх розслідування, в якому би документували роль кримінальних авторитетів.

Нагадаємо, раніше Сергій Князев під час брифінгу повідомляв, що протягом 11 місяців 2017 року в Україні було зареєстровано понад 500 тисяч кримінальних правопорушень.