ua en ru

За крісло Холодницького йде боротьба між силовиками, - експерт

За крісло Холодницького йде боротьба між силовиками, - експерт Фото: Руслан Бортник (facebook.com-deputyassistantcenter)

На думку експерта, справа по Холодницькому має саме політичний підтекст

За посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) йде боротьба між силовиками. Таку думку висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, передають "Українські новини".

"Справа по Холодницькому має саме політичний підтекст. Мета того, що відбувається - крісло спеціального антикорупційного прокурора, а не боротьба з корупцією", - заявив Бортник.

На його думку, незважаючи на "всю жорсткість" звинувачувальних заяв з боку ГПУ і НАБУ, ніяких реальних слідчих дій відносно головного прокурора САП не скоєно - ні обшуків, ні затримання, ні підозри. При цьому Холодницький не депутат, отже, ніякого імунітету у нього немає.

Експерт вважає, що саме на це спрямовані хвилі інформаційних дискредитацій (хворе серце і збирається у відставку), "жучок" в кабінеті антикорупційного прокурора, антисемітські висловлювання на записах і, нарешті, це "кіно" з НАБУ. "Холодницького намагаються змусити подати у відставку, але не хочуть "ламати через коліно". Бояться "руки мерця" - викиду компромату з його боку.

"Очевидно, що крісло голови САП потрібно Луценку. Адже ця посада - нашийник для НАБУ на період виборів", - зазначає Бортник.

Раніше видання "Страна.ua" опублікувало статтю про подробиці справи про можливе вимагання 2 млн доларів хабара з боку керівництва Генеральної прокуратури за звільнення колишнього голови Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка. За словами адвоката Сергія Вілкова, матеріали слідства можуть вказувати на причетність до вимагання головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Але в НАБУ, яке веде справу, відповідальність за організацію вимагання намагаються покласти на керівника САП Назара Холодницького, писало ЗМІ.

Політолог Вадим Карасьов вважає, що справа проти Холодницкого сфабрикована, щоб усунути його з посади і призначити Матіоса. На думку блогера Олександра Аронця, саме Матіос найбільш зацікавлений у відставці Холодницького, так як після початку роботи Державного бюро розслідувань посада головного військового прокурора буде скасована.