ua en ru

Кремлівський інститут склав список антиросійських ЗМІ

Кремлівський інститут склав список антиросійських ЗМІ Фото: найбільш антиросійськими є засоби масової інформації Чехії

Серед ЗМІ з найбільш високим "індексом агресивності" виявилися Frankfurter Allgemeine Zeitung, The New York Times і The Wall Street Journal, The Guardian, The Financial Times, BBC, Le Monde і Le Figaro

Російський інститут стратегічних досліджень (РІСД) представив доповідь "Закордонні ЗМІ в 2015 році - антиросійський вектор", в якому провідні засоби масової інформації Великобританії, США, Німеччині і Франції включені в список видань, найбільш агресивно налаштованих по відношенню до Росії. Про це передає видання "Медузи".

Автори доповіді розробили "індекс агресивності", розрахований шляхом ділення числа негативних публікацій про Росію на число нейтральних матеріалів. Серед ЗМІ з найбільш високим "індексом агресивності" виявилися німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung, американські The New York Times і The Wall Street Journal, британські The Guardian, The Financial Times і BBC, французька Le Monde і Le Figaro.

У доповіді говориться, що найбільш антиросійськими є засоби масової інформації Чехії. Далі випливають Польща, Німеччина, Україна і США.

Зазначимо, Російський інститут стратегічних досліджень був заснований президентом РФ. Інститут займається питаннями національної безпеки і прогнозує політичні процеси, а також "протидіє фальсифікації історії на пострадянському просторі".

Нагадаємо, в кінці лютого Німецька службу розвідки BND і Федеральне відомство з охорони конституції за дорученням уряду ФРН почали перевіряють, чи не вдається Росія до методів радянського КДБ з метою вплинути на політичні дебати та суспільну думку в Німеччині.