ua en ru

У Кремлі заявили, що політика Путіна по Україні "абсолютно зрозуміла"

У Кремлі заявили, що політика Путіна по Україні "абсолютно зрозуміла" Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Пєсков заявив, що зовнішня політика Путіна "послідовна" незалежно від кадрових перестановок

Політика президента Російської Федерації Володимира Путіна по Україні "абсолютно зрозуміла". Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, повідомляють "РИА Новости".

Так, Пєсков, відповідаючи на питання про можливу відставку помічника президента РФ Владислава Суркова, який відповідає за український напрямок, заявив, що зовнішня політика Путіна "послідовна і абсолютно зрозуміла" незалежно від кадрових перестановок. Він також зазначив, що це стосується і позиції Путіна по Україні.

Крім того, Пєсков назвав "недоречним" питання про те, чи зміниться політика РФ щодо України в разі можливої відставки Суркова.

"Я хочу вам просто нагадати, що у нас не держслужбовці визначають зовнішню політику, а президент РФ. І зовнішня політика президента залишається послідовною, абсолютно зрозумілою і добре відомою всьому світу", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше джерела РБК повідомляли, що Сурков може покинути свій пост. Зокрема, серед причин відставки називали відсутність проривів по імплементації мінських угод, крім того, джерела відзначали, що стратегія РФ на українському напрямку зайшла в глухий кут. Також джерела РБК пов'язували можливу відставку Суркова з його конфліктом з ФСБ Росії.