ua en ru

У Кремлі прокоментували відставку Яценюка

У Кремлі прокоментували відставку Яценюка Фото: Пісків відреагував на заяву Яценюка про відставку

Дмитро Пєсков вважає, що Яценюк зробив недостатньо для нормалізації відносин України з РФ

Заява про звільнення Арсенія Яценюка 10 квітня в щотижневому зверненні спровокувала дещо змішані коментарі. Так, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку, повідомляє РБК.

"Дійсно, пан Яценюк не запам'ятався великим внеском у нормалізацію відносин між нашими двома країнами і не запам'ятався внеском у врегулювання українського кризи. Для нас головне, що під мінськими угодами стоїть підпис глави української держави Петра Порошенка", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, що причиною свого відходу сам Яценюк називає штучно створену політичну кризу. Хоча розмови про його відхід йшли вже давно. У лютому на сторінках РБК-Україна вже з'являлися повідомлення про можливу відставку прем'єра 16 лютого 2015 року. Тепер призначена дата винесення постанови у Верховну раду – 12 квітня.

"Ворожити на кавовій гущі не хотілося б, але ще раз повторюю: під Мінськими угодами стоїть підпис президента (України Петра) Порошенко, і, безумовно, ми вважаємо, що зміна уряду, зміна керівника уряду не повинні далі гальмувати те, що, власне, буксує, вже не перший рік", додав Пєсков, відповідаючи на питання може відставка Яценюка відстрочити виконання Києвом політичної частини мінських угод з врегулювання ситуації в Донбасі
Він також висловив сподівання, що зміна прем'єра і Кабміну не завадять Україні виконати взяті на себе зобов'язання в рамках мінських угод. Хоча раніше президент Порошенко заявив, що військового вирішення по деокупации Криму і Донбасу не існує.

Але нагадаємо, що в березні РБК вже повідомлялося про те, що комітет Верховної Ради України підтримав проект постанови про розрив дипломатичних відносин з Російської Федерацією. Про це у Facebook повідомив позафракційний нардеп Володимир Парасюк.

"Давайте дочекаємося результатів розгляду. Різні ініціативи, які межують з безумством, не рідкість в останнім часом", - коментував Пісків таку ініціативу.

Так само, відставку Яценюка прокоментувала директор Депертамента інформації і друку в МЗС Російської Федерації Марія Захарова. "Заявляючи про свою відставку, Яценюк сказав:"З сьогоднішнього дня бачу свої завдання ширше, ніж повноваження глави уряду»". Наскільки ширше? Невже дата внесення в Раду пропозиції про відставку - 12 квітня - обрана невипадково, і земні широти стали вузькі голові уряду України Арсенію Яценюку, який вирішив поставити перед собою завдання космічного масштабу?", - пише вона на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше відставку Яценюка прокоментували в МЗС РФ.