ua en ru

У Кремлі знову налякали Україну "принципом взаємності" у разі запровадження віз з РФ

У Кремлі знову налякали Україну "принципом взаємності" у разі запровадження віз з РФ Фото: прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков (twitter.com)

Пєсков не уточнив, якою саме буде реакція президента РФ у разі введення візового режиму

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в разі введення Україною візового режиму з Росією, Москва буде керуватися "принципом взаємності", передають російські ЗМІ.

"Ми досить послідовно говоримо про те, що подібні дії (намір України ввести візи для росіян, - ред.) отримують реакцію, засновану на принципі взаємності. Як правило", - сказав Пєсков.

Однак, Пєсков не уточнив, якою саме буде реакція президента РФ у разі введення Україною візового режиму з Росією.

"Безумовно, можна сказати, що відповідна реакція, звичайно ж, буде. Яка саме і в якому обсязі - це інше питання, це вже регулюється по ходу, вирішується президентом в першу чергу", - уточнив Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія введе візовий режим з Україною у відповідь на аналогічні дії Києва. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає "РИА Новости".

"Коли на нас ллється потік бруду, коли наших артистів, діячів культури, мистецтва оголошує персонами нон грата, коли віднімають бізнес у російських інвесторів в економіку України, коли, нарешті всерйоз говорять про запровадження візового режиму, як ви думаєте, ми повинні все це ковтати і не відповідати взаємністю?", - сказав Лавров.