ua en ru

У Кремлі назвали "неприйнятним" формулювання законопроекту про реінтеграцію Донбасу

У Кремлі назвали "неприйнятним" формулювання законопроекту про реінтеграцію Донбасу Фото: Дмитро Пєсков (flickr.com/Алексей М)

Пєсков прокоментував голосування по Донбасу у Верховній Раді

В російському Кремлі вважають "неприйнятним" формулювання законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

"Цей закон - він носить, наскільки ми розуміємо і наскільки володіємо інформацією про цей поки ще законопроект, - він носить досить декларативний характер. Там міститься стаття, де Російська Федерація називається агресором. І також там не міститься жодної згадки про мінські домовленості", - заявив Пєсков.

За його словами, такі формулювання для Росії "неприйнятні". Він також підкреслив, що проекти містять юридичні протиріччя і несуть декларативний характер.

"Там же є ще один законопроект, який вже йде в руслі продовження особливого статусу Донбасу. Ось це вже важливий законопроект. Бо закінчення терміну дії попереднього закону про особливий статус, звичайно, викликало у всіх занепокоєння", - додав Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада схвалила законопроект про врегулюванні ситуації на Донбасі. Проектом пропонується продовжити на рік дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".