ua en ru

Кремль переконаний у намірі США змінити режим в Росії, - Пентагон

Кремль переконаний у намірі США змінити режим в Росії, - Пентагон Фото: глава Пентагону Джеймс Мэттис (flickr.com/secdef)

У США припускають, що Росія в наступні 10 років буде закріплювати свої позиції в світі за допомогою армії

Російська влада упевнена, що США намагаються змінити правлячий режим в Російській Федерації. Про це йдеться в доповіді розвідувального управління Пентагону, передає Associated Press з посиланням на документ.

Зокрема, автори доповіді стверджують, що Росія не довіряє наміру США "просувати демократію в усьому світі" і вважає це прагненням "нав'язати єдиний набір цінностей".

"У Кремлі переконані, що США закладають основу для зміни режиму в Росії; впевненість у цьому зміцнилася у зв'язку з подіями в Україні", - йдеться в документі з посиланням на ствердження Кремля про причетність США до Майдану 2013-2014 років, який змусив на той момент чинного президента Віктора Януковича покинути країну.

На думку директора розвідувального управління Пентагону Вінсента Стюарта, Росія протягом 10 років може спробувати закріпити свої позиції на світовій арені. Крім того, прогнозується новий виток "глобальної ідеологічної боротьби", в рамках якої РФ може використовувати армію для "забезпечення стабільності на своїх умовах".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сенаті США схвалили проект військового бюджету.