ua en ru

Кремль розганяє фейки, що Україна залишиться без зброї від США: в РНБО спростували

Кремль розганяє фейки, що Україна залишиться без зброї від США: в РНБО спростували Фото: Кремль розганяє фейки, що Україна залишиться без зброї від США (Getty Images)

Російська пропаганда почала поширювати новий фейк. Цього разу кремлівські медіа заявляють, що нібито Україна залишиться без американського озброєння.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО.

Що сталося

Як інформують у відомстві, посилаючись на матеріал The Washington Times, кремлівські медіа створили десятки матеріалів, в яких розповідають, що "постачання озброєння США Україні може бути зупинено".

Спростування

В РНБО пояснюють, ці гучні заяви - вигадки Кремля, оскільки у матеріалі йдеться про "необмеженість боєприпасів НАТО", а тому, як заявляє військовий аналітик Марк Канчіан, "немає жодних сумнівів", що США можуть "продовжувати постачання в Україну".

У відомстві зазначають, що на тлі знищення великої кількості російських складів з боєприпасами останніми тижнями Росія намагається проводити інформаційно-психологічну операцію про те, що начебто "Україна не встигне досягти паритету озброєння з РФ, щоб перейти у контрнаступ".

"Проте Україна неодноразово заявляла, що стандарти ведення бойових дій ЗСУ відрізняються від російських, і за допомогою HIMARS можна буде досягти паритету озброєння вже найближчим часом", - підкреслили в ЦПД при РНБО.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що роспропаганда поширює фейки нібито про "розкол" західного суспільства у питанні підтримки України.

Додамо, також нещодавно ворог поширював інформацію нібито про "успіх" своєї армії у війні проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.