ua en ru

Кремль не підтвердив телефонні переговори "нормандської четвірки" 24 липня

Кремль не підтвердив телефонні переговори "нормандської четвірки" 24 липня Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

Очікувалося, що за результатами переговорів, буде організований саміт "нормандської четвірки"

Кремль не підтвердив інформацію про те, що телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки" відбудуться 24 липня 2017 року. Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає РІА Новини.

"Ні, поки немає. Переговори по лінії помічників, дипканалами тривають", - зазначив Пєсков, відповідаючи на прохання підтвердити цю інформацію.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Організації з безпеки і співробітництва в Європі у тристоронній контактній групі по Україні Мартін Сайдік заявив, що телефонні переговори лідерів країн "нормандської четвірки" відбудуться 24 липня.

"Відбулася дискусія про розведення сил і засобів у Станиці Луганській. У зв'язку з цим я сподіваюся на позитивне рішення з цього питання напередодні телеконференції глав країн "нормандської четвірки" 24 липня", - сказав Сайдік.

Раніше президент України Петро Порошенко проанонсував телефонну розмову в рамках нормандського формату в липні 2017 року. Також, за словами глави України, за результатами переговорів, буде організований саміт "нормандської четвірки".