ua en ru

Кремль відреагував на можливі поставки летальної зброї США Україні

Кремль відреагував на можливі поставки летальної зброї США Україні Фото: Дмитро Пєсков (flickr.com/Алексей М)

Пєсков заявив, що офіційно про схвалення поставок не повідомлялося

Рішення США про постачання Україні летальної брої може призвести до кровопролиття. Про це заявив прес-секретар президента Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє РБК.

"Реакція Росії на можливі поставки летальної зброї в Україну добре відома. Напевно, це зайвий раз підігріє і без того гарячі голови тих націоналістів, які прагнуть лише до того, щоб знову перейти до силового методу врегулювання на Донбасі, і абсолютно тупиковому, знову розв'язати кровопролиття", - заявив він.

Крім того, Пєсков додав, що офіційно про схвалення поставок не повідомлялося. Так Пєсков заявив, що повідомлення про постачання Україні летальної зброї американської преси не відповідають дійсності, оскільки "офіційних рішень з цього приводу не приймалося".

Нагадаємо, раніше адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила перший в США комерційний продаж летальної оборонної зброї в Україну. Так, Державний департамент схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов'язаних з ними комплектуючих в Україну, продаж вартістю 41,5 млн доларів.