ua en ru

Трамп схвалив продаж летального зброї Україні, - WP

Трамп схвалив продаж летального зброї Україні, - WP Фото: Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

Сума угоди становитиме 41,5 млн доларів

Адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила перший в США комерційний продаж летальної оборонної зброї в Україну. Про це повідомляє Washington Post.

Наголошується, що цей крок був значною мірою підтриманий вищими посадовими особами Кабінету національної безпеки Трампа і Конгресом.

Так, Державний департамент схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов'язаних з ними комплектуючих в Україну, продаж вартістю 41,5 млн доларів.

У той же час уряд США не схвалив експорт більш важкої зброї, як протитанкові ракети Javelin.

"Я задоволений, що адміністрація схвалила продаж оборонних летальних озброєнь Україні. Це рішення було підтримано Конгресом у проекті, який став законом три роки тому і відображає давню прихильність нашої країни до України перед обличчям триваючої російської агресії", - заявив голова Комітету з міжнародних відносин Сенату Коркер.

Високопоставлений чиновник адміністрації Трампа сказав, що Трамп особисто схвалив рішення дозволити видачу ліцензії після того, як був представлений меморандум з участю міністра оборони Джима Меттіса і держсекретаря Рекса Тіллерсона.

Нагадаємо, 12 грудня Трамп підписав оборонний бюджет США, який передбачає 350 млн доларів допомоги Україні.