ua en ru

Кремль відхрестився від "альтернативного уряду Азарова"

Кремль відхрестився від "альтернативного уряду Азарова" Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков упевнений, що ситуація в Україні далека від ідеальної, і швидше має тенденцію до економічної деградації з усіма витікаючими звідси наслідкам

У Кремлі запевнили, що не мають ніякого відношення до ініціативи створення комітету порятунку України та виборів його керівником Володимира Олійника. Про це повідомив журналістам прес-секретар Президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

"У Кремлі, безумовно, не мають ніякого відношення до цієї ініціативи. Звичайно ж, не могла і не може йти мова про погодження цієї ініціативи з якою-небудь владою тут, в Росії, і тим більше, про погодження кандидатури Олійника", - запевнив Пєсков.

Разом з тим, Пєсков упевнений, що "ситуація в Україні далека від ідеальної, і швидше має тенденцію, в першу чергу, до економічної деградації з усіма витікаючими звідси наслідками".

"Я думаю, навряд чи, хтось зможе заперечити цю тезу. І поки будь-яких ознак або надій на те, що ситуація буде поліпшуватися економічно, ми не бачимо", - прогнозує прес-секретар Путіна.

Більше того, на думку Пєскова, "серйозною перешкодою і серйозним гальмом на шляху економічного розвитку України є вантаж невирішеного досі конфлікту на Донбасі.

"Українська влада в порушенні мінських домовленостей як раніше відмовляються від прямих контактів з представниками Донбасу, і також ми добре знаємо, що багато інших пунктів мінських домовленостей не виконуються українською стороною", - вважає Пєсков.

Як заявив на прес-конференції в Москві колишній український прем'єр-міністр Микола Азаров, Комітет порятунку України вирішив висунути на пост Президента країни екс-депутата Верховної Ради Володимира Олійника.

"Ми прийняли рішення висунути на пост Президента України Олійника Володимира Миколайовича. Ми з вами повинні вимагати дострокових виборів: президентських, парламентських і в місцеві органи влади. Країна гостро потребує оновлення. При підтримці громадян Комітет готовий взяти відповідальність на себе за майбутнє держави ", - зазначив він.

Нагадаємо, так званий "Комітет порятунку України", ініційований колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, запропонував на посаду "альтернативного президента України" екс-регіонала Володимира Олійника. Сам Олійник вважає, що врятують Україну тільки дострокові вибори.