ua en ru

У Кременчуці замінували офіс громадської організації

У Кременчуці замінували офіс громадської організації Фото: вибуховий пристрій знешкодили фахівці

Фахівці евакуювали людей і знешкодили вибуховий пристрій

У Кременчуці Полтавської області в ніч на 19 серпня невідомі підклали вибуховий пристрій біля офісу громадської організації "Майдан" та місцевої телекомпанії "Візит", передає місцеве видання "Телеграф".

"Близько 1-ї ночі 19-го серпня 32-річний охоронець однієї з організацій в центрі міста виявив предмет, схожий на вибуховий пристрій. При виїзді на місце події правоохоронці встановили, що біля будівлі лежить невідомий предмет: до каністру з невідомою речовиною прикріплений пластиковий контейнер з елементами електричного живлення і проводами", - повідомили в ГУМВС України в Полтавській області.

Прибулі на місце фахівці знешкодили пристрій.

"Пристрій знаходився на розтяжці і могло зірватися при будь-якому випадковому русі. Експерти знешкодили вибуховий предмет на місці події. Ніхто з місцевих жителів не постраждав", - повідомив начальник експертно-криміналістичного центру Полтавської області Олег Костін.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років.

Як повідомило видання "Телеграф", вибуховий пристрій стояло на сходах, що ведуть до заднього входу - ганку диспетчерської "Візиту". Як розповідає охорона "Візиту", каністра стояла якраз навпроти труби газопроводу, і в разі вибуху могли бути серйозні наслідки. Рятувальники вночі евакуювали людей з другого поверху.

В п'ятиповерховому житловому будинку на бульварі Пушкіна, 8 у Кременчуці, де виявили небезпечний предмет, що знаходиться диспетчерська "Візиту", офіс волонтерської організації "Майдану", редакція газети "Програма плюс".

Нагадаємо, у селі Тернуватому Запорізької області 17 серпня стався вибух гранати в житловому будинку, в результаті чого загинув чоловік.